Zadania.info
Największy internetowy zbiór zadań z matematyki
cornersUpL
cornersUpR

Zadania

Na skróty

Recenzje

Linki sponsorowane

cornersM

Linki sponsorowane

cornersR
Zadanie nr 9804611

Pochodna funkcji f (x) jest równa  ′ 3 2 f (x ) = 3x − 2x + x . Funkcja f może mieć wzór
A) f(x ) = x4 − x3 + x2 B) f(x ) = 34x3 − 23x 2 + 12x
C)  3 4 2 3 1 2 f(x ) = 4x − 3x + 2x D)  2 f (x) = 9x − 4x + 1

Wersja PDF
Rozwiązanie

Jeżeli

 3 2 1 f (x) = --x4 − -x3 + --x2, 4 3 2

to

 ′ 3 2 f (x) = 3x − 2x + x .

 
Odpowiedź: C

Wersja PDF
Twoje uwagi
Nie rozumiesz fragmentu rozwiązania?
W rozwiązaniu jest błąd lub literówka?
Masz inny pomysł na rozwiązanie tego zadania?
Napisz nam o tym!